Skopová plec s rajčaty a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Skopová plec
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Sůl
  • 6 ks Rajčata
  • 2 ks Nové koření celé
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 0.125 l Víno červené
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 757 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 96921 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 31 mg
  • Draslík 884.4 mg
  • Vláknina 24972.3 mg
  • Vitamín A 24972.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 84.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso v případě potřeby vykostíme, omyjeme, osolíme a můžeme je svázat motouzem.

  • 2

    Rozkrájenou cibuli osmahneme na másle, poté vložíme maso, opečeme ze všech stran, podlijeme a dusíme do polo měkka. Následně k masu přidáme omytá a na kolečka nakrájená rajčata, okořeníme a společně dusíme.

  • 3

    Šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vínem a chvíli povaříme. Maso ze šťávy vyjmeme a uložíme na teple.

  • 4

    V hrnku rozkvedláme smetanu, procedíme k ní šťávu z masa a za stálého kvedlání povaříme.

  • 5

    Částí omáčky přelijeme rozkrájené maso, ostatní omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.

  • 6

    Jako přílohy jsou vhodné knedlíky nebo těstoviny.

Komentáře k receptu