Morková žemlovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 120 g Morek
  • 50 g Hrozinky
  • 50 g Pomerančová kůra
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Žemle tuková
  • 5 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1387 kcal
  • Sacharidy 158 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 270.3 mg
  • Draslík 318 mg
  • Vláknina 7150 mg
  • Vitamín A 7150 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozkrájíme žemle na plátky, rozšleháme mléko s vejcem a 3 lžícemi cukru. Žemle tím polijeme a necháme je chvilku, aby se rovnoměrně nasákly.

  • 2

    Usekáme morek a pomerančovou kůru, smícháme se zbylým cukrem a rozinkami.

  • 3

    Do pečící mísy klademe střídavě vrstvu namočených žemlí a vrstvu morku.

  • 4

    Na závěr zalijeme vše mlékem, které nám ze žemlí zbylo. Zapékáme v předehřáté troubě.

Komentáře k receptu