Medové jehněčí s kořenovou zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 568 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 196 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 100.8 mg
 - Draslík 1517.5 mg
 - Vláknina 17999.8 mg
 - Vitamín A 17999.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na steaky a potřeme směsí medu, sójové omáčky a kmínu a necháme chvíli odpočinout.
 - 
                                2
Troubu předehřejeme na 180C.
 - 
                                3
Brambory a zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Rozložíme do pekáče, ochutíme solí, pepřem, posypeme kmínem, drceným česnekem a zakápneme olejem. Promícháme a pečeme 15min.
 - 
                                4
Mezitím v pánvi rozpálíme olej a steaky z obou stran opečeme. Rozložíme na zeleninu, mírně osolíme, zakryjeme alobalem a pečeme ještě 20min.
 - 
                                5
Podáváme horké.