Svíčková pečeně s madeirským vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí svíčková
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 80 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Lanýž
  • 1 dl Víno madeira
  • 1 hrnek Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 739 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 106.6 mg
  • Draslík 830.6 mg
  • Vláknina 25 mg
  • Vitamín A 25 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme svíčkovou, osolíme a protkneme slaninou.

  • 2

    Rozpustíme si máslo v hlubší pánvi, vložíme svíčkovou, přilijeme trochu polévky a necháme dusit.

  • 3

    Před servírováním na stůl přidáme do šťávy jednoho najemno rozsekaného lanýže, madeirské víno a pár lžic vývaru.

Komentáře k receptu