Bucatini s pancettou a ostrou tomatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 750 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 180 g Pancetta
  • 500 g Těstoviny Bucatini
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Chilli paprička sušená
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 674 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 17100 mg
  • Draslík 266.2 mg
  • Vláknina 3284.5 mg
  • Vitamín A 3284.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bucatini uvaříme v osolené vodě ve velkém hrnci do změknutí.

  • 2

    Pancettu nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme najemno a dáme restovat na pánev na olej /extra panenský/.Až zesklovatí přidáme konzervovaná nakrájená rajčata a vločky červené papričky.Restujeme asi 15 minut na mírném ohni.

  • 3

    Scezené těstoviny přidáme na pánev a dvě minuty mícháme při střední teplotě.Vše přendáme do nahřáté mísy a posypeme nastrouhaným pecorinem. Podáváme horké.

Komentáře k receptu