Bucatini s pancettou a ostrou tomatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Těstoviny Bucatini
  • 750 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 180 g Pancetta
  • 60 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 1 kávová lžička Chilli paprička
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 550 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 17100 mg
  • Draslík 263.2 mg
  • Vláknina 3123.2 mg
  • Vitamín A 3123.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pancettu nakrájenou na kostičky a cibuli najemno nakrájenou orestujeme na oleji až zesklovatí.Přidáme nakrájená rajčata a vločky pálivé červené papričky.Podle chuti osolíme a opepříme.Asi patnáct minut povaříme na mírném ohni.Mezitím uvaříme bucatini dle návodu na obalu.Scedíme a přidáme na pánev.Promícháme a asi dvě minuty za stálého míchání prohříváme.Přendáme na nahřátou mísu,posypeme nastrouhaným pecorinem a můžeme podávat.

Komentáře k receptu