Dauphinské brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 79 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 126.8 mg
 - Draslík 834.1 mg
 - Vláknina 11443.8 mg
 - Vitamín A 11443.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na 175 stupňů předehřejeme troubu.
 - 
                                2
Zapékací mísu vymažeme tukem, nakrájíme na tenké plátky brambory a do mísy střídavě vrstvíme brambory, cibuli a každou vrstvu posypeme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
 - 
                                3
Končíme vrstvou brambor.
 - 
                                4
Zalijeme vše smetanou a poklademe kousky másla.
 - 
                                5
Pečeme hodinu dozlatova.