Pizza supréme s mozzarellou
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 125 g Salám měkký
 - 400 g Artyčoky
 - 375 g Mozzarella
 - 125 ml Voda pitná
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Bazalka
 - 1 ks Lilek
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Rajčata
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 703 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 1059 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 97.5 mg
 - Draslík 1066.6 mg
 - Vláknina 20403 mg
 - Vitamín A 20403 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.4 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do ohnivzdorné misky vložíme papriku, lilek a vodu.
 - 
                                2
Zakryjeme misku a na 20 minut dáme do předehřáté trouby na 220 stupňů.
 - 
                                3
Sundáme poklici a necháme vychladnout.
 - 
                                4
Smícháme v míse mouku s česnekem, mlékem, oregánem a olejem. Zpracujeme měkkou hmotu.
 - 
                                5
Přemístíme na pracovní plochu a zpracujeme v hladké těsto.
 - 
                                6
Těsto rozválíme, aby se vešlo do formy na pizzu.
 - 
                                7
Umyjeme papriku, odstraníme semínka a slupku a na silnější plátky nakrájíme.
 - 
                                8
Z rozkrojeného lilku vydlabeme dužinu a vložíme do mísy.
 - 
                                9
Smícháme s rajčatovým protlakem a směs rozprostřeme na pizzu. Navršíme zbylé přísady a posypeme sýrem.
 - 
                                10
Pečeme 25 minut, dokud se sýr nerozteče.