Pizza s rukolou a plody moře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Rukola
  • 500 g Těsto na pizzu
  • 400 g Krevety tygří - loupané
  • 200 g Sépie
  • 200 g Mozzarella
  • 16 ks Ančovička - filety
  • 1 hrst Sýr Parmezán
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 943 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1329 mg
  • Bílkoviny 93 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 315.3 mg
  • Draslík 1106.3 mg
  • Vláknina 5595 mg
  • Vitamín A 5595 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 220 stupňů předehřejeme troubu a necháme hřát dva pečící plechy.

  • 2

    Opláchneme a osušíme krevety.

  • 3

    Rozehřejeme olej v pánvi se silným dnem. Přidáme česnek, krevety a sépiové kroužky a 3 minuty smažíme za stálého míchání, dokud krevety nezrůžoví a sépie nezprůhlední.

  • 4

    Placky těsta potřeme rajčatovým protlakem a rozložíme navrch osmažené mořské plody, ančovičky a mozzarellu.

  • 5

    Pizzy přemístíme na plechy, dáme do trouby a 12 minut pečeme, dokud sýr nezezlátne.

  • 6

    Ozdobíme rukolou a parmazánem a podáváme.

Komentáře k receptu