Polévka hráškový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 66.6 g Tuk
  • 0.3 g Pepř černý mletý
  • 13.3 g Polévkové koření
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 1600 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 142 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 116 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 9.3 mg
  • Draslík 40.4 mg
  • Vláknina 3430.5 mg
  • Vitamín A 3430.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za stálého prošlehávání metlou ji postupně zalijeme vlažnou vodou a uvedeme do varu. Přidáme pepř a za občasného prošlehání zvolna vaříme nejméně 20 minut.

  • 2

    Potom přidáme umletý nebo prolisovaný hrášek, přilijeme mléko a znovu krátce povaříme.

  • 3

    Nakonec polévku procedíme hustým cedníkem, dochutíme polévkovým kořením a důkladně povaříme.

Komentáře k receptu