Koprová omáčka z kyselého mléka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Hovězí vývar základní
  • 0.25 l Mléko kefírové
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 4 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 97 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 230 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 92.6 mg
  • Draslík 92.5 mg
  • Vláknina 724.5 mg
  • Vitamín A 724.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vývaru krátce povaříme jemně nakrájený kopr a přes cedník přilijeme mléko rozkvedlané s moukou. Nejméně 15 minut povaříme.

  • 2

    Omáčku dochutíme a nakonec přidáme žloutek.

  • 3

    Podáváme k vařeným masům a k vejcím vařeným natvrdo.

Komentáře k receptu