Kaštanová nádivka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mandle
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 20 ks Kaštany jedlé
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1407 kcal
  • Sacharidy 228 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 228 g
  • Cholesterol 400.2 mg
  • Draslík 2661.5 mg
  • Vláknina 5022.8 mg
  • Vitamín A 5022.8 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 201 mg
  • Vitamín E 6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kaštany upečeme, vyloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Nasypeme je do nádoby s máslem a cukrem, za stálého míchání opečeme.

  • 3

    Zvlášť si utřeme 100 g másla a žloutky, přidáme oloupané nakrájené mandle a opečené kaštany. Doplníme několika lžícemi sladké smetany, špetkou muškátového květu a osolíme. Přidáme trochu strouhanky, nesmí však být nádivka příliš tuhá.

  • 4

    Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do nádivky.

Komentáře k receptu