Rýžový nákyp s broskvemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 787 kcal
 - Sacharidy 121 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 156 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 109 g
 - Cholesterol 270.3 mg
 - Draslík 310.1 mg
 - Vláknina 8700 mg
 - Vitamín A 8700 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.6 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži zalijeme mlékem, osolíme a uvaříme doměkka.
 - 
                                2
Utřeme máslo, cukr, vanilinový cukr a žloutky do pěny a promícháme se zchladlou rýží.
 - 
                                3
Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do rýžové směsi.
 - 
                                4
Pekáček vytřeme tukem, vysypeme jemně umletou strouhankou a naplníme polovinou směsi. Pokryjeme polovinou broskví a zakryjeme zbylou rýží. Poklademe zbylé broskve, vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme dorůžova.
 - 
                                5
Nákyp podáváme horký přelitý šťávou z broskví.