Toleranc s klofanými bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Kopr sterilovaný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 298 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 1033.4 mg
  • Vláknina 12630.5 mg
  • Vitamín A 12630.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oškrábeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody. Okmínujeme a vaříme doměkka.

  • 2

    Pak scedíme a rozšťoucháme.

  • 3

    Rozetřeme si tvaroh s máslem, přimícháme mléko a přidáme najemno nakrájený kopr.

  • 4

    Rozšťouchané brambory upravíme na nahřátý talíř a přelijeme připravenou tvarohovou omáčkou.

Komentáře k receptu