Svitek z konzervovaného vepřového masa
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 667 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 39 g
- Sodík 96936 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 237.7 mg
- Draslík 60.9 mg
- Vláknina 21 mg
- Vitamín A 21 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Den staré žemle rozstrouháme, pokropíme mlékem a mléko necháme do žemlí vsáknout. 
- 
                                2Z konzervovaného masa dáme stranou tuk (použijeme jej na pozdější vymazání pánve), maso umeleme, přidáme k navlhlým žemlím. Směs dle potřeby osolíme, okořeníme jemně nasekanou petrželovou natí a vmícháme vejce ušlehaná do pěny. 
- 
                                3Omeletovou pánev potřeme tukem z konzervy a pečeme tenké, zhruba 1 cm vysoké svitky. Svitky pečeme po obou stranách. 
- 
                                4Jako přílohy podáváme saláty. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        