Zapékaný mečoun s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Lišky čerstvé
  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 500 g Filé z mečouna
  • 70 ml Olej olivový
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 311 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 48.8 mg
  • Draslík 610.3 mg
  • Vláknina 1042.8 mg
  • Vitamín A 1042.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hříbky i lišky nakrájíme na větší kousky, rozpálíme polovinu oleje a orestujeme je na prudkém ohni tak, aby pustily vodu. Poté ochutíme solí a pepřem.

  • 2

    Mečouna nakrájíme na cca 1cm velké kostky, osolíme, opepříme a zalijeme zbylým olejem.

  • 3

    4 listy pečicího papíru pokropíme vínem a položíme na plech. Do středů poklademe rybu s houbami, posypeme nasekanou majoránkou a listy zabalíme tak, abychom vytvořili závitky.

  • 4

    Pečeme v troubě předehřáté na 200C cca 12min.

  • 5

    Podáváme na talířích zabalené, rozbalíme až při konzumaci.

Komentáře k receptu