Rosol ze želatiny
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1411 kcal
- Sacharidy 168 g
- Tuky 8 g
- Sodík 315 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 168 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2527.3 mg
- Vláknina 106625 mg
- Vitamín A 106625 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 58.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do trochu studené vody namočíme želatinu a necháme 40 minut nabobtnat. Koření povaříme ve vodě, procedíme, přidáme masox, ocet a do horkého odvaru vmícháme nabobtnalou želatinu. 
- 
                                2Zahřejeme k bodu varu, ale již nevaříme. Želatina by poté ztratila schopnost rosolovat a rosol by měl klihovatou příchuť. 
- 
                                3Želatinový rosol používáme k zalití ryb. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        