Telecí mozeček v rosolu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Telecí jazyk
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Telecí mozek
  • 0.25 l Majonéza
  • 0.75 l Želatina
  • 10 dkg Husí sádlo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1615 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 92 g
  • Sodík 953 mg
  • Bílkoviny 197 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 2151.3 mg
  • Draslík 790.7 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 8.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve nalijeme do tvořítka asi půl centimetru vysokou vrstvu rosolu a necháme ji ztuhnout.

  • 2

    Na ztuhlou vrstvu rosolu pak naklademe věncovitě a střídavě vejce a jazyk, oboje nakrájené na plátky. Do tvořítka znovu nalijeme asi půl centimetru vysokou vrsvtu rosolu a necháme opět ztuhnout.

  • 3

    Jemně nakrájené mozečky promícháme do tekuté rosolové majonézy, touto směsí tvořítko doplníme a postavíme do chladu.

  • 4

    Ztuhlý obsah tvořítka vyklopíme na skleněnou plochou mísu a vkusně ozdobíme.

Komentáře k receptu