Nadívané hříbky se sýrovo salátovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Chléb toastový
  • 60 g Sýr Fontina
  • 120 g Salát hlávkový
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 120 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Hříbky čerstvé
  • 1 ks Máta
  • 3 ks Bazalka
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 413 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 27.2 mg
  • Draslík 986.5 mg
  • Vláknina 4643.8 mg
  • Vitamín A 4643.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kloboučky hříbků vydlabeme tak, aby stěny zůstaly cca 5mm silné. Dužinu rozmixujeme společně s chlebovou střídkou, strouhaným parmazánem, 1/4 stroužku česneku, snítkou petrželky a máty, lžící oleje, solí a pepřem. Hmotou naplníme hříbky, vložíme je do zapékací misky vyložené pečicím papírem a pečeme cca 8min v troubě předehřáté na 200C.

  • 2

    Na omáčku omyjeme salát a listy nadrobno nakrájíme. Vložíme do hrnce, přidáme 3 lžíce oleje, stroužek česneku a špetku oregana. Zakryjeme a cca 3min podusíme. Poté odstavíme, přilijeme mléko, přidáme bazalku a rozmixujeme. Vrátíme zpět do hrnce, zahustíme moukou a na mírném ohni prohřejeme. Přidáme sýr fontina nakrájený na kostičky a za stálého míchání sýr necháme rozpustit.

  • 3

    Omáčku rozlijeme do misek, doplníme pečenými hříbky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu