Kotlety se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Zelí kysané
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 1 g Anglická slanina
  • 50 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Vepřové kotlety
  • 1 ks Brambory
  • 1 ks Bobkový list
  • 6 ks Kečup
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 756 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 233 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 98.4 mg
  • Draslík 655.4 mg
  • Vláknina 4575.3 mg
  • Vitamín A 4575.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky naklepeme, osolíme a na rozpáleném oleji zprudka opečeme po obou stranách.

  • 2

    Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme ve výpeku. Přidáme prolisovaný česnek, bobkový list, zelí, opepříme a dusíme, dokud zelí nezměkne. Potom odstraníme bobkový list.

  • 3

    Bramboru oloupeme, omyjeme, najemno nastrouháme a přimícháme k zelí. Řízky rozložíme do pekáčku vymazaného tukem, na každý navršíme kopeček zelí a lžičku zakysané smetany. Dáme zapéci do předehřáté trouby.

Komentáře k receptu