Rizoto s vepřovým masem a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Vepřové maso libové
  • 510 g Houby čerstvé
  • 55 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Víno bílé
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.25 l Vývar drůbeží
  • 1.5 hrnek Rýže loupaná
  • 0.5 hrnek Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1124 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1328 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 807.8 mg
  • Vláknina 12758.7 mg
  • Vitamín A 12758.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1477.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi se silným dnem rozpustíme máslo. Nakrájenou cibuli a česnek osmahneme, přidáme rýži a smažíme. Přilijeme víno a mícháme, dokud se nevsákne do rýže.

  • 2

    Horký vývar přiléváme po malých částech, promícháme a 20 minut vaříme. Rýže musí mít krémovou konzistenci.

  • 3

    Přidáme vepřové nakrájené maso, houby, smetanu, parmazán, papriku a petrželku.

  • 4

    Před podáváním rizoto dochutíme solí, pepřem a 3 minuty necháme odstát.

Komentáře k receptu