Mrkvový salát se sýrem a jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Celer bulvový
  • 300 g Mrkev kořen
  • 30 g Ořechy vlašské
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Jablka
  • 1 ks Jogurt bílý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 186 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 25.8 mg
  • Draslík 463.6 mg
  • Vláknina 15970 mg
  • Vitamín A 15970 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou mrkev krátce ovaříme a potom ji nakrájíme na nudličky. Stejně tak celer.

  • 2

    Jablka oloupeme, nakrájíme na nudličky a zakapeme citronovou šťávou. Přidáme nasekané ořechy, na nudličky nakrájený sýr a vše spojíme jogurtem ochuceným solí, cukrem a citronovou šťávou.

  • 3

    Salát podáváme jako studený předkrm.

Komentáře k receptu