Mořský ďas ve smetanové omáčce s vínem a pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 ml Víno bílé
  • 75 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Pórek
  • 1 ks Citronová tráva
  • 1 špetka Šafrán
  • 1.5 kg Mořský ďas
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 69 mg
  • Draslík 1574.1 mg
  • Vláknina 5922 mg
  • Vitamín A 5922 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odstraníme vnější vrstvu z citronely a niťový vršek a bílou kulatou část nakrájíme nadrobno.

  • 2

    V pánvi se silným dnem rozpálíme olej.

  • 3

    Kostičky rybího masa obalíme v mletém pepři a 3 minuty smažíme po jedné straně, dokud není maso průhledné.

  • 4

    Poté osmahneme z druhé strany, přidáme nakrájený pórek, mrkev, šafrán, víno a citronelu. Přivedeme k varu a 8 minut vaříme, dokud není ryba hotová.

  • 5

    Rybu s pórkem rozložíme na mísu a udržujeme teplou.

  • 6

    Přivedeme k varu omáčku a zmírníme teplotu. Přidáme zakysanou smetanu a vaříme 10 minut, dokud se třetina omáčky nevypaří.

  • 7

    Odstavíme pánev, přidáme citrónovou šťávu a dochutíme.

  • 8

    Přelijeme omáčkou rybu a ozdobíme petrželí.

Komentáře k receptu