Datlové čtverečky s vlašskými ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 25

Suroviny

  • 600 g Datle
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 145 g Ořechy vlašské
  • 2 polévková lžíce Sezam - semena
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 139 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 4.8 mg
  • Draslík 196.7 mg
  • Vláknina 4200.9 mg
  • Vitamín A 4200.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na mírném ohni osmahneme vlašské ořechy za stálého míchání 4 minuty. Necháme vychladnout a nasekáme nahrubo.

  • 2

    Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem.

  • 3

    Rozehřejeme v hrnci máslo, přidáme nakrájené datle a mícháme, dokud se nevytvoří směs.

  • 4

    Polovinu datlové směsi rozetřeme ve formě. Posypeme kousky vlašských ořechů, mírně zatlačíme a potřeme druhou polovinou směsi. Posypeme sezamovými semínky a přitlačíme lehce prsty. Necháme v lednici ztuhnout.

  • 5

    Vyklopíme formu a odstraníme papír.

  • 6

    Rozkrájíme na čtverečky a podáváme jako zákusek ke kávě.

Komentáře k receptu