Cassata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 48 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 52.5 mg
 - Draslík 176.7 mg
 - Vláknina 3486.7 mg
 - Vitamín A 3486.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 64.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vysypeme do vody cukr a za stálého míchání přivedeme k varu, jakmile se rozpustí, snížíme teplotu a 2 minuty necháme probublávat.
 - 
                                2
Pak odstavíme a necháme částečně vychladnout.
 - 
                                3
Do větší mísy propasírujeme přes síto ricottu. Vmícháme do sýra cukrový sirup.
 - 
                                4
Přidáme čokoládu, višně, citrusovou kůru, ořechy, sherry a promícháme. Vmícháme šlehačku.
 - 
                                5
Přemístíme hmotu do formy na srnčí hřbet vyloženou fólií. Překryjeme i horní plochu a dáme přes noc do mrazáku.
 - 
                                6
Před podáváním vyjmeme moučník z formy a nakrájíme na plátky.