Vývar se zeleninou a pošírovaným vejcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 hrst Hrášek
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 l Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1321 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 176.9 mg
  • Vláknina 3837 mg
  • Vitamín A 3837 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar nalijeme do hrnce, přidáme najemno nakrájený celerový řapík, mrkev a cibulku nakrájené na kolečka a hráškové lusky. Přivedeme k varu a na mírném ohni povaříme cca 15min.

  • 2

    Mezitím přivedeme v kastrůlku k varu vodu se špetkou soli a octem. Vejce postupně rozklepneme do naběračky a necháme zklouznout do vody. Povaříme 2min, vyjmeme a přidáme do polévky.

  • 3

    Dochutíme solí, rozdělíme na talíře a podáváme posypanou najemno nakrájenou petrželkou a pažitkou.

Komentáře k receptu