Broskve se žervé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kompot broskvový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 200 g Žervé
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 244.4 mg
  • Vláknina 9125 mg
  • Vitamín A 9125 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nakrájíme na kolečka silná asi 1/2cm. Vložíme je do vařící vody okyselené citronem a necháme přejít var.

  • 2

    Vychladlá jablka klademe na talířky a cukrářským sáčkem na ně naneseme krém ze žervé a másla.

  • 3

    Navrch položíme půlku broskve a ozdobíme půlkou ořechového jádra.

Komentáře k receptu