Pikantní rajčatová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 600 g Rajčata
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Mléko polotučné
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 77 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 413.3 mg
  • Vláknina 4762.8 mg
  • Vitamín A 4762.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a vložíme do hrnce s nakrájenou cibulí. Přidáme sůl, vodu a vaříme 30 minut.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme jíšku. Rajčatový vývar prolisujeme, přidáme jíšku, mléko, pepř a povaříme.

  • 3

    Polévku můžeme zjemnit trochou smetany. Každou porci zdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu