Rajčatová pikantní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 50 g Tuk
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 180 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 94 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 18.1 mg
  • Draslík 334.5 mg
  • Vláknina 3961.2 mg
  • Vitamín A 3961.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, osolíme, přidáme nakrájenou cibuli, zalijeme vodou a caa 20 minut vaříme.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme zlatavou jíšku.

  • 3

    Rajčatový vývar procedíme a prolisujeme, přidáme jíšku, mléko, pepř a povaříme ještě 10 minut.

  • 4

    Ochutíme polévkovým kořením a posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu