Grilované medové ovoce s vanilkovým jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 1 ks Ananas
  • 2 ks Jablka
  • 2 ks Jogurt bílý
  • 1 ks Mango
  • 2 ks Hrušky
  • 2 polévková lžíce Džus jablečný
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 49 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 4.3 mg
  • Draslík 443.9 mg
  • Vláknina 7082.3 mg
  • Vitamín A 7082.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpálíme gril.

  • 2

    Smícháme v míse 2 lžíce medu s jablečnou šťávou a mletou skořicí. Oloupeme mango a odkrojíme dužinu od pecky.

  • 3

    Obalíme grilovanou mřížku alobalem a položíme na ni polovinu plátků manga, ananasu, jablek a hrušek.

  • 4

    Potřeme polovinou směsi medu a skořice.

  • 5

    10 minut grilujeme, dokud ovoce nezměkne a jednou obrátíme. Vyndáme ovoce a udržujeme teplé. Stejně připravíme i zbylé ovoce.

  • 6

    Do mísy dáme řecký a netučný jogurt s vanilkovou esencí a zbytkem medu a promícháme.

  • 7

    Podáváme teplé s vanilkovým jogurtem.

Komentáře k receptu