Zmrzlina tiramisu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Čokoláda hořká
  • 425 g Pudinkový prášek - vanilkový
  • 30 g Cukr moučkový
  • 225 g Mascarpone
  • 100 g Sušenky BeBe kakaové
  • 3 polévková lžíce Káva bílá - nápoj
  • 2 polévková lžíce Víno Marsala
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 812 kcal
  • Sacharidy 133 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 901 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 132 g
  • Cholesterol 69.1 mg
  • Draslík 92.2 mg
  • Vláknina 5525 mg
  • Vitamín A 5525 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmícháme v kávě cukr.

  • 2

    Pudink smícháme s mascarpone a vmícháme kávu.

  • 3

    Do mrazuvzdorné nádoby nalijeme směs, hodinu necháme mrazit.

  • 4

    Když se začnou vytvářet ledové krystaly, rozmícháme směs dohladka, dalších 30 minut necháme zmrazit.

  • 5

    Pokapeme vínem sušenky, vmícháme je do polozmrzlé zmrzliny.

  • 6

    Hodinu necháme v mrazáku tuhnout.

  • 7

    Podáváme zmrzlinu ozdobenou čokoládovými hoblinami, které vytvoříme pomocí škrabky na brambory.

Komentáře k receptu