Houbový závin pečený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 40 g Houby čerstvé
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 0.5 ks Cibule
  • 7 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 228 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 441.5 mg
  • Draslík 210.2 mg
  • Vláknina 1196 mg
  • Vitamín A 1196 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby a dusíme 5 minut.

  • 2

    Zasypeme moukou, přidáme petrželku, sůl, pepř a zalijeme mlékem. Uvaříme za stálého míchání dohusta.

  • 3

    Necháme vychladnout a vmícháváme postupně jeden žloutek po druhém a také celé vejce.

  • 4

    Tuhý sníh ušleháme z bílků a vmícháme do hmoty.

  • 5

    Rozetřeme na vymazaný plech a při 190 stupních pečeme dozlatova 30 minut.

  • 6

    Upečený plát přendáme na máslem vymazaný pergamenový papír a opatrně svineme.

  • 7

    Teplý rozkrájíme na plátky a dáme na oválnou mísu.

Komentáře k receptu