Divoká kachna na víně
Suroviny
- 100 g Slanina vepřová
 - 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 ks Kachna mražená
 - 1 ks Sůl
 - 1 ks Ocet kvasný lihový
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Nové koření celé
 - 5 polévková lžíce Víno červené
 - 3 polévková lžíce Zelenina kořenová
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2085 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 192 g
 - Sodík 97105 mg
 - Bílkoviny 67 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 23 mg
 - Draslík 155.2 mg
 - Vláknina 3821.2 mg
 - Vitamín A 3821.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kachnu očistíme, omyjeme, osolíme vně i uvnitř a protkneme proužky slaniny. Zbylou slaninu drobně nakrájíme, rozškvaříme, přidáme máslo a na tuku osmahneme cibuli a zeleninu nakrájenou na plátky. Na tento základ vložíme kachnu, přidáme koření a pečeme za častého polévání vypečenou šťávou. V průběhu pečení přidáme do šťávy plátky citrónu a rajčatový protlak.
 - 
                                2
Jakmile je kachna upečená, vyjmeme ji a rozporcujeme. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a povaříme. Na závěr přilijeme do šťávy víno, krátce povaříme a přecedíme.
 - 
                                3
Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.
 - 
                                4
Jako přílohy podáváme jemné knedlíky nebo noky, bramborové krokety, brusinkový kompot nebo kompot míchaný.