Vepřová panenka vařená v páře s koriandrem a limetou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová panenka
  • 4 kávová lžička Pepř červený celý
  • 4 ks Limetka
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 4 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 4 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 228 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1045 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 73.5 mg
  • Draslík 1124.8 mg
  • Vláknina 10503 mg
  • Vitamín A 10503 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kousky o velikosti cca 2cm a necháme cca 10min marinovat ve směsi rybí a ústřicové omáčky.

  • 2

    Koriandr omyjeme, necháme okapat a lístky otrháme.

  • 3

    Bambusové košíčky vyložíme plátky limety, naskládáme maso a posypeme koriandrem.

  • 4

    Ve woku přivedeme k varu vodu. Vložíme košíčky, zakryjeme a vaříme v páře cca 10min. Po 5ti minutách vyměníme horní košíček za spodní.

  • 5

    Po odstavení necháme košíčky ještě cca 6-8min v zakrytém woku.

  • 6

    Maso podáváme horké, posypané červeným pepřem.

Komentáře k receptu