Tvarohový knedlík se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Šunka dušená
  • 500 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 8 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 6 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1718 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 111 g
  • Sodík 2370 mg
  • Bílkoviny 141 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 1697.6 mg
  • Draslík 886.4 mg
  • Vláknina 768 mg
  • Vitamín A 768 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 103.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh, máslo a žloutky našleháme.

  • 2

    Osolíme,přidáme smetanu, mouku a ušlehaný tuhý sníh.

  • 3

    Rozprostřeme ubrousek na hluboký talíř.

  • 4

    Vymažeme důkladně vyhloubenou část rozehřátým máslem a naplníme třetinou hmoty.

  • 5

    Posypeme polovinou šunky a naplníme zbývající hmotou.

  • 6

    Ubrousek volně svážeme, aby těsto mohlo zvětšit objem.

  • 7

    Ponoříme do vařící slané vody a vaříme 60 minut.

  • 8

    Rozvážeme ubrousek, knedlík dáme na talíř, posypeme zbylou šunkou a přelijeme máslem dle chuťi.

  • 9

    Podáváme se špenátem nebo jinou dušenou zeleninou.

Komentáře k receptu