Vdolky s povidly

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Povidla švestková
  • 50 g Cukr krupice
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 20 g Droždí
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 250 ml Olej stolní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1319 kcal
  • Sacharidy 129 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 286 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 108 g
  • Cholesterol 247.6 mg
  • Draslík 279.2 mg
  • Vláknina 9550 mg
  • Vitamín A 9550 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy prosijeme mouku a uděláme uprostřed důlek.

  • 2

    Smícháme 4 polévkové lžíce s droždím a 2 lžičkami cukru. Vlijeme do důlku. Přikryjeme a necháme vzejít kvásek.

  • 3

    Přidáme zbylé mléko a cukr, máslo a rozšlehané žloutky v mléce. Osolíme a vypracujeme řidší těsto.

  • 4

    Ušleháme z bílků sníh a vmícháme do těsta. Přikryjeme mísu utěrkou a necháme těsto vykynout.

  • 5

    Na lívanečník vlijeme do každého otvoru lžíci oleje.

  • 6

    Vlijeme těsto a vdolky smažíme dozlatova po obou stranách. Na ubrousku necháme okapat.

  • 7

    Hotové vdolky potřeme povidly.

  • 8

    Teplé posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu