Taštičky povidlové
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 2285 kcal
- Sacharidy 230 g
- Tuky 151 g
- Sodík 134 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 254.4 mg
- Draslík 197.8 mg
- Vláknina 20326.7 mg
- Vitamín A 20326.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na vál vysypeme mouku a uděláme uprostřed důlek. 
- 
                                2Smícháme vejce se solí a necháme stát 5 minut, aby byla barva žloutku výraznější. 
- 
                                3Nalijeme do důlku, smícháme s moukou, přičemž postupujeme od okrajů ke středu. 
- 
                                4Přiléváme postupně vodu. 
- 
                                5Vypracujeme rukama hladké těsto, které se nesmí lepit. 
- 
                                6Můžeme přidat dle potřeby mouku. 
- 
                                7Vytvarujeme bochánek, který potřeme tence olejem a necháme odpočinout pod hrncem 30 minut. 
- 
                                8Vyválíme těsto na tenkou placku, nakrájíme čtverce 8 cm. 
- 
                                9Do středu každého čtverce dáme lžičku povidel. 
- 
                                10Přeložíme čtvereček na polovinu, vznikne trojúhelník. 
- 
                                11Stiskneme okraje. 
- 
                                12Dáme do mírně osolené vody a vaříme krátce. 
- 
                                13Jak taštičky vyplavou na povrch, vyndáme je cedníkem, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. 
- 
                                14Rozehřejeme na pánvi tuk a taštičky po obou stranách osmahneme. 
- 
                                15Posypeme cukrem a skořicí. 
- 
                                16Taštičky neprolité studenou vodou nemusíme opékat. 
- 
                                17Můžeme podávat hned omaštěné rozehřátým máslem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        