Lívance ze žemlí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Šunkový salám
  • 200 g Olej stolní
  • 5 g Pažitka
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 785 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 218.3 mg
  • Draslík 62 mg
  • Vláknina 62.5 mg
  • Vitamín A 62.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle nakrájíme na tenké plátky. Vejce ušleháme do pěny, přidáme mléko, sekanou pažitku, sůl a nalijeme na žemle. Nakonec přidáme na nudličky nakrájený salám.

  • 2

    Lívance pečeme obvyklým způsobem, ale zvolna, aby měly silnější kůrku.

Komentáře k receptu