Polévka z paprikových lusků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 7 g
- Sodík 2016 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 923.5 mg
- Vláknina 8700 mg
- Vitamín A 8700 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 170.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky zbavíme slupky a jader, opláchneme je, nakrájíme na tenké nudličky a dáme dusit na máslo.
-
2
Oloupaná rajčata zbavíme jader, nakrájíme na čtvrtky a přidáme je k paprikám.
-
3
Podušenou zeleninu vložíme do přecezeného vývaru z kostí, přidáme rajčatový protlak, osolíme a krátce povaříme. Nakonec přidáme citronovou šťávu.
-
4
Polévku podáváme posypanou petrželkou. Vhodnou přílohou je bílý chléb.