Polévka z paprikových lusků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Citrony
  • 3 ks Rajčata
  • 6 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2.75 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 2016 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 923.5 mg
  • Vláknina 8700 mg
  • Vitamín A 8700 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 170.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky zbavíme slupky a jader, opláchneme je, nakrájíme na tenké nudličky a dáme dusit na máslo.

  • 2

    Oloupaná rajčata zbavíme jader, nakrájíme na čtvrtky a přidáme je k paprikám.

  • 3

    Podušenou zeleninu vložíme do přecezeného vývaru z kostí, přidáme rajčatový protlak, osolíme a krátce povaříme. Nakonec přidáme citronovou šťávu.

  • 4

    Polévku podáváme posypanou petrželkou. Vhodnou přílohou je bílý chléb.

Komentáře k receptu