Sněhové pusinky zapečené ve vinném krému
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 2339 kcal
- Sacharidy 432 g
- Tuky 29 g
- Sodík 429 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 431 g
- Cholesterol 1226.7 mg
- Draslík 645.1 mg
- Vláknina 126 mg
- Vitamín A 126 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ušleháme 2 žloutky a 3 vejce s cukrem do pěny. 
- 
                                2Přidáme mouku a šleháme, dokud není hmota hustá. 
- 
                                3Ohřejeme víno a za stálého míchání pomalu vléváme do vaječné hmoty. 
- 
                                4Postavíme na sporák a za stálého míchání přivedeme k varu. 
- 
                                5Necháme vzkypět, potom vaječný krém ochladíme. 
- 
                                6Ušleháme tuhý sníh z 2 bílků, moučkového a vanilkového cukru. 
- 
                                7Zchladlý krém rozetřeme do ohnivzdorné mísy. 
- 
                                8Z ušlehaného sněhu tvarujeme na povrch krému sáčkem s trubičkou pusinky. 
- 
                                9Pečeme při 200 stupních v předehřáté troubě, dokud pusinky nezezlátnou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        