Bramborová polévka na kyselo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 467 g Brambory
  • 67 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 7 g Sůl
  • 67 g Tuk
  • 13 g Polévkové koření
  • 7 g Petržel - nať
  • 70 g Houby sušené
  • 0.1 g Bobkový list
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 30 ml Ocet kvasný lihový
  • 1.5 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 171 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 683 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 9.4 mg
  • Draslík 502.5 mg
  • Vláknina 3889.4 mg
  • Vitamín A 3889.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory opláchneme a nakrájíme na tenčí plátky. Zalijeme je vývarem, přidáme opláchnuté houby a bobkový list a částečně uvaříme.

  • 2

    Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, rozředíme ji odvarem z brambor a nejméně půl hodiny vaříme.

  • 3

    Potom zásmažku vlijeme do předvařených brambor a dobře promícháme.

  • 4

    Uvedeme do varu, přilijeme mléko a zvolna vaříme, až jsou brambory téměř měkké, ne rozvařené.

  • 5

    Nakonec polévku dochutíme octem a polévkovým kořením a přisolíme.

  • 6

    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře k receptu