Gratinované mleté řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 150 g Šunkový salám
  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 50 ml Voda pitná
  • 6.67 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 331 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 108.4 mg
  • Draslík 447.5 mg
  • Vláknina 1001.4 mg
  • Vitamín A 1001.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme v míse mleté maso s bílky, vodou, osolíme a opepříme. Uděláme 8 malých placek.

  • 2

    Rozehřejeme na pánvi olej a placky opečeme po obou stranách.

  • 3

    Nastrouháme tvrdý sýr. Nakrájíme oloupanou cibuli.

  • 4

    Připravíme v misce zapékací směs - smícháme sýr, bílky, strouhanku, nakrájenou cibuli.

  • 5

    Vymažeme zapékací misku a rozložíme do ní osmažené řízky.

  • 6

    Na každý řízek položíme kolečko salámu a potřeme připravenou zapékací směsí. Zakapeme olejem a do růžova zapečeme v horké troubě.

Komentáře k receptu