Malé briošky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 16

Suroviny

  • 13 g Droždí sušené
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 g Cukr krupice
  • 80 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 36 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 66.3 mg
  • Draslík 36.4 mg
  • Vláknina 2993.4 mg
  • Vitamín A 2993.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí rozdrobíme do mouky, přidáme 3 vejce, rozpuštěné máslo, cukr, vanilkový cukr, trochu nastrouhané citronové kůry, mléko, špetku soli a vypracujeme hladké těsto.

  • 2

    Vložíme do mísy, zakryjeme utěrkou a necháme cca 2h vykynout do dvojnásobného objemu.

  • 3

    Poté těsto krátce prohněteme a rozdělíme na cca 16 porcí. Vytvarujeme do tvaru koule a ozdobíme proužkem zbylého těsta. Rozložíme na plech potřený zbylým rozšlehaným vejcem a necháme znovu cca 1h kynout.

  • 4

    Pečeme cca 15min v troubě předehřáté na 180C.

Komentáře k receptu