Jehněčí polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 869 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 386 mg
 - Bílkoviny 83 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 836.8 mg
 - Draslík 1233.7 mg
 - Vláknina 4129.6 mg
 - Vitamín A 4129.6 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme vývar z plecka a soli.
 - 
                                2
Jehněčí vnitřnosti očistíme, necháme cca 1min spařit ve vroucí vodě, slijeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kousky.
 - 
                                3
V kastrolu rozehřejeme máslo a zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nasekanou jarní cibulku a vnitřnosti. Ochutíme solí, pepřem a dusíme cca 5min. Poté přidáme nasekaný kopr, 0,5l vývaru, přivedeme k varu a nasypeme rýži.
 - 
                                4
Vejce rozšleháme s citronovou štávou, solí a kapkou vývaru. Jakmile bude rýže hotová, přidáme vaječnou směs, promícháme a ihned podáváme.