Vepřové kotlety po neapolsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 225 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 116 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 70.8 mg
  • Draslík 538.9 mg
  • Vláknina 842.3 mg
  • Vitamín A 842.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jemně utřený česnek osmahneme na oleji, přidáme omyté, naklepané kotlety a po obou stranách je opečeme dozlatova. Maso vyjmeme, osolíme, opepříme a uložíme na teplé místo.

  • 2

    Do oleje vmícháme rajčatový protlak rozmíchaný se lžící vody, očištěné a jemně nakrájené papriky a nakrájené žampiony. Dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Potom vložíme kotlety a dusíme doměkka.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu