Božské kostky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 25 g Solamyl
  • 500 g Kompot meruňkový
  • 100 g Poleva čokoládová
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Čokoláda hořká
  • 400 ml Sýr Ricotta
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 3 ks Cukr vanilka
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 187 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 116.5 mg
  • Draslík 190.5 mg
  • Vláknina 2639.7 mg
  • Vitamín A 2639.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky oddělíme od bílků, k bílkům přidáme sůl a vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme do pěny s cukrem a jedním sáčkem vanilkového cukru.

  • 2

    Mouku, škrobovou moučku a prášek do pečiva smísíme a přimícháme ke žloutkům. Nakonec do těsta lehce vmícháme tuhý sníh.

  • 3

    Do pekáče vyloženého pečícím papírem rozetřeme rovnoměrně těsto a vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Pečeme přibližně 15 minut dorůžova.

  • 4

    Z pudinkového prášku, mléka a dvou sáčků vanilkového cukru uvaříme pudink, který necháme vychladnout. Riccotu našleháme a po částech do ní vmícháme pudink.

  • 5

    Korpus poklademe okapanými meruňkami, potřeme silnou vrstvou pudinkové hmoty a dáme přibližně na dvě hodiny do ledničky ztuhnout.

  • 6

    Nakonec dozdobíme čokoládovou polevou, ušlehanou smetanou a čokoládovými hoblinkami.

Komentáře k receptu