Italský rajčatový krém s parmazánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Rajčata
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 606 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 36 mg
  • Draslík 885.6 mg
  • Vláknina 12900.5 mg
  • Vitamín A 12900.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nakrájíme. Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky.

  • 2

    Na rozehřátém oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme rajčata, koření a bylinky. Promícháme, přilijeme masový vývar a přikryté zvolna vaříme 25 minut.

  • 3

    Polévku prolisujeme přes síto, znovu zahřejeme a podle chuti okořeníme. Ušleháme smetanu.

  • 4

    Krém rozdělíme do polévkových šálku a doprostřed dáme kopeček šlehané smetany. Posypeme bazalkovými lístky a nastrouhaným parmazánem podle chuti.

Komentáře k receptu