Pečené parmice s bramborami a rajčátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Pancetta
  • 150 g Rajčata Cherry
  • 50 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Parmice
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 661 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 14372.5 mg
  • Draslík 1526.9 mg
  • Vláknina 7072.6 mg
  • Vitamín A 7072.6 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.8 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchané ryby omyjeme, osušíme, po stranách i uvnitř potřeme hrubou solí a poklademe větvičkami majoránky.

  • 2

    Oloupané brambory povaříme cca 3min v osolené vodě, slijeme a orestujeme na rozpáleném oleji spolu se slaninou nakrájenou na kostičky.

  • 3

    Plech vyložíme pečicím papírem, pokapeme vínem, rozložíme na něj ryby, přidáme opečené brambory a pečeme 20min v troubě předehřáté na 200C. Poté přidáme cherry rajčátka, ochutíme je solí, pepřem, majoránkou a pečeme ještě 5min.

  • 4

    Hotové ryby i se zeleninou rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu