Gazpačo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 700 g Okurka salátová
  • 700 g Rajčata
  • 200 g Chléb toastový
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 4 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 238 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 475 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 682.6 mg
  • Vláknina 9228.2 mg
  • Vitamín A 9228.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do masového vývaru zamícháme ocet. Na kostičky nakrájíme 150 g chleba a pokapeme ho tekutinou. Necháme v klidu 10 minut.

  • 2

    Rajčata krátce vložíme do vroucí vody, vyndáme je, sloupneme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Jedno rajče odložíme stranou. Rozpůlíme papriky, očistíme, omyjeme. Okurky rozpůlíme a lžíci odstraníme semena. 100g paprik a stejné množství okurky necháme v celku. Zbytek nakrájíme na kostičky. Nakrájíme nadrobno cibuli a prolisujeme česnek.

  • 3

    Postupně rozmixujeme chléb a zeleninu. Vložíme do polévkové mísy, přidáme česnek, 1 lžíci nakrájené cibule a 4 lžíce olivového oleje.

  • 4

    Osolíme, opepříme, přilijeme masový vývar a necháme v ledničce několik hodin uležet.

  • 5

    Nakrájíme na kostičky zbývající chléb a zeleninu včetně cibule. Chléb opečeme dozlatova na rozehřátem oleji. Chléb a nakrájenou zeleninu podáváme k vychlazené polévce odděleně.

Komentáře k receptu