Králičí stehna s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 150 g Fazole bílé
  • 600 g Králičí stehna
  • 50 ml Vývar zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 6.2 mg
  • Draslík 1026.2 mg
  • Vláknina 15922.4 mg
  • Vitamín A 15922.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Každé stehno rozdělíme na dvě poloviny. Vložíme do hrnce, přidáme trochu oleje, cibulky nakrájené na kolečka, ochutíme solí, pepřem, zakryjeme a dusíme cca 20min.

  • 2

    Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě ochucené kapkou octa. Slijeme, orestujeme na rozehřátém másle a spolu s fazolemi přidáme k masu.

  • 3

    Zalijeme naběračkou vývaru a necháme vařit dalších 25min. Nakonec přimícháme najemno nakrájený tymián a majoránku.

  • 4

    Poté obsah hrnce scedíme, šťávu vrátíme do hrnce, přivedeme k varu, rozmícháme v ní špetku šafránu a dochutíme solí.

  • 5

    Maso se zeleninou rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou, opepříme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu